Skægkræ

Der findes rund regnet 100 arte og flere af dem findes indendørs i boliger.

Skægkræne kan blive store hvis de lever under optimale/gode forhold. En kropslængde kan god komme op på 18 til 20 mm og det uden der er medregnet antænder og haletråde. Den normale størrelse for et voksent skægkræ er omkring 12 mm.

Skægkræets farver på kroppen er broget/spraglet vekslende mellem grå og brune toner. De er ikke så sølvglinsende som sølvkræ (sølvfisk).
På bagkroppen sidder der tre påfaldende lange haletråde. Den midterste peger lige bagud og kan være næsten lige så lang som kroppen. Hovedet har to antenner og to kortere kæbesensorer.

Skader.
Da skægkræet er næsten alt ædende ja, så gnaver den i meget forskelligt og kan derfor gøre skade på eksempel papir, bøger, billeder, tapet og en del tørre næringsmidler som mel o.l.

Tøj fremstillet af bomuld, linned, lærred eller andre plantematerialer kan skægkræet godt gå i gang med. Uld ægte silke og pels angribes meget sjældent.

Umiddelbart syntes det som det er de store skader der kan opstå, men har man en samling af historisk art dokumenter, billeder, bøger eller beklædningsgenstande af bomuld eller lærred bør man gøre noget for at stoppe tilstedeværelsen af skægkræ.

Bekæmpelse
Skægkræ er ikke let at bekæmpe, derfor kan det være vanskeligt selv at få bugt med de små kræ. Da man ikke umiddelbart kan bruge de almindelige insektgifte (De produkter som kan købes i fri handel) da de fleste af disse ingen langtidseffekt har, og derfor ikke kan bekæmpe kræet i det skjulesteder.

Derfor bør man kontakte en skadedyrsbekæmper som kan bekæmpe kræet. At bekæmpe skægkræ gøres dog ikke sådan bare lige der skal oftest to til tre behandlinger til.

Sommersted Skadedyrservice står gerne til rådighed med råd og vejledning lige som vi gerne udfører en behandling mod de uønskede skægkræ, vi giver gerne et tilbud uden forbindende.

Vores skadedyrsbekæmper kører vidt omkring i Sydjylland, Sønderjylland, på Fyn og Vestsjælland. Vi kommer bland andet ofte omkring Haderslev, Vojens, Aabenraa, Sønderborg, Kolding, Vejen, Ribe, Tønder, Odense, Slagelse, Ringsted, Holbæk og Kalundborg.