Lopper

Den mest almindelige loppe på hunde og katte er ”katteloppen”, hundeloppen er ret sjælden, men findes dog.
Lopper er et blodsugende insekt, den er bliver gerne mellem 1 til 3 mm lang, den er brunsort og har nogle kraftige springben, den kan hoppe helt op til 30 cm.

https://ssservice.dk/userFiles/assetManager/loppe.webp

Ser du lopper på din hund eller kat.
Mennesket og hunde- og kattelopper.Det er vigtigt, især i loppesæsonen fra frosten om foråret slipper sit tag og frem til efteråret og den første frost kommer, lopperne tåler ikke frost, at man regelmæssigt undersøger, om hunden eller katten har den ubudne gæst, loppen.
Den bedste metode til at konstatere, om hunden eller katten har lopper, er ved at rede dyret igennem med en tættekam og betragte det afredte materiale gennem en klar plasticpose. Har dyret lopper, vil man sandsynligvis se store hunlopper og mindre mørke hanlopper, og loppernes mørke komma- eller spiralformede ekskrementer. Disse ekskrementer vil, på grund af indholdet af blod, afgive en rødbrun farve, hvis de placeres på et stykke fugtigt papir.

Bekæmpelse af lopper.I jagten på føde kan lopperne godt bide mennesker, selvom de foretrækker blod fra pelsklædte dyr. De vil helst sidde ved sokkekanten og bukselinningen (steder hvor vi har let ved at svede), hvor de har mulighed for at “sidde klemt”. De suger tit flere gange lige efter hinanden og laver en række stik på linje eller i grupper. loppen bliver dog sjældent siddende ret længe på mennesker, efter de har bidt.
Lopper kan ikke formere sig på mennesker, så angrebet vil dø ud af sig selv, medmindre de får mulighed for at etablere sig på et nyt værtsdyr. Det kan imidlertid vare længe, inden man er helt af med dem. En del af loppebestanden kan nemlig ligge i kokonerne i månedsvis i nogle tilfælde op til et helt år, inden de kommer frem som voksne lopper.

Er du på vagt, og opdager du lopperne tidligt på hunden eller katten, vil en loppekur i nogle tilfælde være nok, men tæpper og puder hvor hunden eller katten har ophold sig skal enden en tur i fryseren i 2 til 3 døgn eller i vaskemaskinen og vaskes gerne ved 60 grader eller der over, en grundig støvsugning kan også værre nyttig til at klare loppeproblemet.
Men opdager du angrebet for sent, er det straks sværere at slippe for de blodsugende insekter, og så må du i værste fald have hjælp fra en skadedyrsbekæmper.

Vores skadedyrsbekæmper kører vidt omkring i Sydjylland, Sønderjylland, på Fyn og Vestsjælland. Vi kommer bland andet ofte omkring Haderslev, Vojens, Aabenraa, Sønderborg, Kolding, Vejen, Ribe, Tønder, Odense, Slagelse, Ringsted, Holbæk og Kalundborg.