Kakerlakken

Kakerlakken bliver af de fleste betragtet som et skadedyr, når vi finder den i vores hjem eller den findes i forskellige virksomheder såsom bagerier, supermarkeder og fabrikker som fremstiller div. levnedsmidler eller og sødesager.

Fakta om kakerlakken:
De danske kakerlakker har en fladtrykt krop og er 6-13 mm lange.
De har lange antenner og hovedet er nedadrettet med bidende munddele.
De fleste arter har veludviklede vinger, men flyver sjældent.
De er hurtige til at løbe på de lange tornede ben.
De trækker vejret via åndehuller på siden af kroppen.
Kakerlakken er en overlever og er utrolig udholden og der er de færreste som kan måle sig med kakerlakken. En hun-kakerlak parrer sig kun én gang i livet, men kan lægge op til 7 kapsler med hver 30-40 æg.

Kakerlakker i køkkenvaskenKakerlakker er både hurtige og nataktive, hvilket gør bl.a. huskakerlakkerne svære at bekæmpe. Nogle arter kan gå flere måneder uden at spise og en hel måned uden vand. Den er resistent over for mange insekticider og udvikler nemt og hurtigt resistens/modstandsdygtighed.

De kan holde vejret i fem til syv minutter ad gangen og så kan de overleve brande og store mængder stråling, hvor de fleste levende væsner ville give op.

Det mest utroligt er nok, at kakerlakken kan overleve op til en måned uden hoved!
Det lyder som en science fiction-film, men den er god nok. Da kakerlakken trækker vejret via åndehuller på siden af kroppen er det muligt. Den kan dog ikke drikke uden hoved og vil derfor dø af tørst inden for en måneds tid.

Huskakerlakkerne.
Huskakerlakken er det insekt som invaderer boligerne.
De kan komme til Danmark fra varmere himmelstrøg, oftest via bagage som vi har haft med på charterturen.
Kakerlakken er altædende og kan fortære alt fra madrester og afføring til læder, sæbe og menneskehår. Dertil kommer, at de efterlader en ubehagelig luft som kan smitte af på alle de ting de kommer i kontakt med, herunder mad.
De kan også udgøre en decideret sundhedsfare, da nogle arter kan være bærere af forskellige sygdomme somme som f.eks. salmonella, tyfus og dysenteri. Kakerlakkens ekskrementer kan også være årsag til astma og eksem.
Kakerlakken søger gerne hen hvor der er varmt og fugtigt.
De er svære at bekæmpe, da de både er modstandsdygtige og hurtige til at formere sig.

Er der først konstateret kakerlakker i hjemmet, i en virksomhed eller i et boligkompleks, er det med at tage fat i en skadedyrsbekæmper med det samme.
Sommersted Skadedyrservice står gerne til rådighed med råd og vejledning lige som vi gerne udfører en behandling mod kakerlakkerne, vi giver gerne et tilbud uden forbindende.
Vores skadedyrsbekæmper kører vidt omkring i Sydjylland, Sønderjylland, på Fyn og Vestsjælland. Vi kommer bland andet ofte omkring Haderslev, Vojens, Aabenraa, Sønderborg, Kolding, Vejen, Ribe, Tønder, Odense, Slagelse, Ringsted, Holbæk og Kalundborg.