Edderkopper

Husedderkopper, kendt som en del af slægten Tegenaria, er blandt de største edderkopper, man kan finde i danske hjem. Med en kropslængde på op til 1,5 cm og ben, der strækker sig op til 3,5 cm, kan disse skabninger nemt vække ærefrygt – og i nogle tilfælde skræk – hos mange. Selvom de kan minde om de mere frygtindgydende tropiske fugleedderkopper, er husedderkopper fuldstændig ufarlige for mennesker. Deres tilstedeværelse bidrager faktisk positivt til hjemmets økosystem ved at reducere antallet af insekter og andre smådyr.

Levevis og Nytte

Om sommeren skaber husedderkoppen et karakteristisk fangstnet, typisk placeret i husets uforstyrrede hjørner. Disse net, der er fri for den klæbrige substans, man ofte associerer med edderkoppespind, tjener som en effektiv fælde for små insekter. En interessant detalje ved husedderkoppens jagtmetode er dens brug af et tragtformet skjulested, hvorfra den lynhurtigt kan overmande sit bytte, der har viklet sig ind i nettet.

Bekæmpelse af edderkopper

Skønt husedderkopper gavner hjemmets miljø, forstår vi godt, hvis nogle foretrækker et edderkoppefrit hjem. Her er nogle effektive metoder til bekæmpelse:

  • Regelmæssig støvsugning af kroge, revner og andre skjulesteder for edderkopper.
  • Anvendelse af insektpudder eller sprøjtemidler langs paneler og i sprækker for at forhindre edderkoppernes indtrængen.
  • Tætning af revner og åbninger i hjemmet for at minimere adgangspunkter.

Det er dog værd at bemærke, at mens disse metoder kan mindske antallet af husedderkopper i hjemmet, er det næsten umuligt helt at undgå deres tilstedeværelse. En mere human og naturvenlig tilgang er at fange dem enkeltvis og slippe dem fri udendørs.

Få hjælp

Det kan også være en god ide at få hjælp af en skadedyrsbekæmper - især hvis du er bange for dem. 
Kontakt Sommersted Skadedyrsservice og få hjælp til dine problemer med edderkopper