Biller

Der findes mange forskellige slags biller som f.eks. rismelbille , snudebille, melbille og løbebiller. Hos Sommersted skadedyrsservice kan vi hjælpe med at bekæmpe alle typer af biller så du kan slippe af med problemet.

Biller er en type af insekter som man ofte kan kende på deres hårde dækvinger som skjuler deres flyvevinger. Biller er igennem en proces der minder som sommerfugle. De klækkes fra æg som larver og lever i en periode som larver hvor de spiser sig større. Herefter forpupper de sig, og når pubben knækker kommer den voksne bille frem som er den man kender.

En af de kendte biller er snudebillen som der finder ca 450 arter af i Danmark, og 50.000 arter af på verdensplan. En anden kendt art er løbebillen som der er omkring 40.000 arter af på verdensplan, og i Danmark finder man den ofte i skoven. Den jager ofte om natten, og spiser gerne både mindre insekter og regnorme.
Generelt så er mange biller kødædende og de fleste af dem lammer deres bytte med en fordøjelsesvæske som gør det kan suges og de dermed kan spise dyr større end dem selv.

Mange tænker på billen som det store sorte insekt vi også har på billedet (og som både løbebille og snudebille også er), og som mange måske ikke bryder sig om. Men billefamilien er stor, og inkluderer eksempelvis også mariehønen som de fleste kender, og som vi har 50 forskellige arter af i Danmark.