Bananfluer og Eddikefluer

Bananfluer kaldes også eddikefluer, vinfluer eller frugtfluer, navnene siger rigtigt godt, hvad de små fluer elsker, de sødmefyldte, frugtige madvarer.
Sommeren og særlig august måned er perioden hvor vi oplever særligt store mængder af bananfluen.

Den voksne bananflue er ret let at kende, den er 3-4 mm lange og gulligbrune, og de flyver på en stilfærdig svævende måde.
Bananfluens larverne er hvidgule maddiker, som bliver 4-5 mm lange. Pupperne ligner nærmest små brune frø.

Hvordan kommer de bananfluer, opstår den ud af ingenting?

Først er der en og pludselig er der mange rigtig mange. De små frugtterrorister findes i vores hjem. De er meget små, så normalt lægger vi ikke mærke til dem, når de flyver rundt enkeltvis. Men når en sværm flakser rundt over frugten, undgår de ikke øjet.
Typisk gemmer bananfluerne sig i potteplanter, hvor de spiser blade, der rådner, men fluerne kan også finde vej gennem sprækker ved vinduer og døre.

Hvis der er problemer med bananfluer, kan det skyldes, at der ligger rådden frugt i din have, og at du har en eller flere af deres livretter stående fremme.
Bananfluer tiltrækkes tit langvejs fra, og de kan især godt lide gærende frugt eller grøntsager, flasker eller kartoner med sjatter af vin, øl, mælk og eddike, flasker med rester af ketchup, glas med rester af marmelade, rødbeder, asier og syltede agurker og ekskrementer fra andre dyr.

"Spændende" Muterede bananfluer giver ny viden om menneskelige sygdomme

Sommersted Skadedyrservice står gerne til rådighed med råd og vejledning lige som vi gerne udfører en behandling mod de uønskede bananfluer, vi giver gerne et tilbud uden forbindende.

Vores skadedyrsbekæmper kører vidt omkring i Sydjylland, Sønderjylland, på Fyn og Vestsjælland. Vi kommer bland andet ofte omkring Haderslev, Vojens, Aabenraa, Sønderborg, Kolding, Vejen, Ribe, Tønder, Odense, Slagelse, Ringsted, Holbæk og Kalundborg.